Danmark i bilder

Hemsidor och butiker / Permalink / 3

Klicka för att "göra större"


En utställning som väcker eftertanke, flow utställningen i DDC´s källare. Där kan man köpa små flaskor med olika budskap. Det finns även väldigt minnesvärda postrar och förra året då jag var på DDC hade de som en hel affär med olika förpackningar med budskap som clean air, lack of exercise killers och time for eachother. Finns även i andra länder och utställningen är permanent.

Så här beskriver de själva utställningen:

" FLOWmarket is a shop designed to inspire consumers to think, live and consume more holistic. The core of FLOWmarket is the scarcity goods collection where present imbalances from the 3 FLOW dimensions (individual, collective and environmental flow) have been adressed and transformed into physical products. Scarcity goods products in the shape of aesthetically designed (empty) packings with humorous and thought awakening prints that consumers can buy in the venueshops or via the online shop. Further on FLOWmarket collaborate with designers and artists around the globe that fits with our mindset, humour and aestetichs."

"Enjoy everything, Need nothing"
Neale Walsch

GÖR DIG SJÄLV EN TJÄSNT OCH GÅ IN PÅ:
http://www.theflowmarket.com


______________________________________________________

Nu har jag ingen flashig kamera, men det får gå ändå :)Shopping, kommer tyvärr inte ihåg namnet på denna underbara butik. Däremot så kommer jag ihåg att min drömmatta i hörnet i plast gick på ena käcka tusen danska kroner. Härliga färger och massor av tyger. Om du strosar in på sidgatorna runt ströget finns det massa små trevliga affärer. Besök gärna också Tiger och Sösterna gröne.

Jag fick en just en  upplysning om namnet på denna underbara butik och även deras hemsida. Man tackar! :)
http://www.gronlykke.com/Kitsch Bitch, en mysig liten affär med retro grejer, värt ett litet besök.Louisiana är ett trevligt museum, som just nu ställer ut Per kirkebys enorma målningar och har en manga utställning. Dessutom har de massa skulpturer som är trevliga att titta på. Här står Emma och Julia.
Läs mer på: http://www.louisiana.dk/dkMitt i staden byggdes det lego för glatta livet. Det är något projekt där vem som helst fick bygga ett förslag hur man tycker att skyskraperna i Köpenhamn ska se ut. Rolig ide och gammal som ung flockades för att skapa med de små vita plastbitarna.Moose, sunkbaren nummer ett om ni vill dricka billig öl när ni förfestar. Jag och Julia smälter in perfekt hos stammisarna med turistkartan i högsta hugg. Jag fråga nästan alla danskar om vägen på Engelska (så man slipper att de svara på danska;) men det blev pinsamt när de fråga var vi kom från... eeeh. sverige?


Kunstindustrimuseet, är ett museum jag gillar. Där finns möbler från olika tider och epoker och min favorit avdelning är Verner Paton hörnan. Denna affisch tycker jag är så häftig, om än lite vulgär. Ludwig i min klass hade ett ex som haft en sådan här poster vid matbordet och det kanske inte va den bästa platsen om man säger så ;) Hitta den på Malmö konsthall. Alla andra posters kostade 75kr men denna var signad så den kosta 500kr. F*N också. Kika in på: http://www.kunstindustrimuseet.dk

_________________________________________________
Två otroligt läckra fordon att ta sig fram på.
Ögongodis! MUMS!Eko byn i Torup (Danmark)

Hemma hos andra / Permalink / 3


Jag höll på att göra baklänges kullerbyttor
när min alltid lika söta lärare Bodil nämnde att vi skulle åka till en ekoby på klassresan. Äntligen så skulle jag få se en ekoby och inte behöva sitta och sukta och planera att åka till en. När vi väl kom fram så hade vi världens goaste lilla danska tant  som guide. Hon hade skrivt ner byns historia på svenska och läste upp. Det var jätte intressant att höra. Men när hos sedan gick över till danska insåg jag till min besvikelse att jag inte fattade ett dyft. Något här och där snappa jag upp. Men jag kunde ändå förstå helheten.

Det var väldigt skoj att kila omkring och kika på alla hus. Men jag tyckte det blev lite väl pinsamt när folk var hemma i sina hus och där gick vi som en skock får och vrål glodde in i deras vardagsrum. Jag fick mina klasskompisar att ta lite mer kort än vad jag gjorde. En dag hoppas jag på att kunna bygga mig ett fint lerhus. Om än just som en liten sommarstuga. Tyvärr fick vi inte gå in i lerhuset ,men jag kommer se till att jag får åka till en annan ekoby. Det var riktigt intressant i allafall. Googla på ecovillage Torup om ni vill veta mer.
Im back

Hemsidor och butiker / Permalink / 7

Blommor i hatten

Förlåt för min långa blogg dvala!
Ska försöka mig på att få lite mer tid över. Första gången på över en månad jag loggar in och jag blev glatt överraskad att det ändå är cirka 100personer varje dag som går in och kikar läget fastän jag har legat nere en tid (må hända att jag har en bra länk lista?). Verkligen en rolig överraskning i allafall!

Tack för alla fina meddelanden ni lämnat.
Ska sätta mig ner och kika igenom allas fina bloggar och skriva några rader tillbaka i morgon :)

Så vad har jag gjort medans jag varit borta. Fixat i skolan mest. Målat tavlor och bygger på en lampa. NYA ROBOTAR i trä är på gång. Bilder ska komma upp allt eftersom. Överväger att lägga upp nån bild på möblerna jag tillverka förra året. Jag har varit med klassen i Danmark och spanat in en ekoby och tittat på gallerier. Ni kan läsa mer om det här ovanför.

Jag kan även glatt meddela att jag har fått praktik på företaget Fräscht i göteborg. Så på söndag bär det i väg till Götet två veckor. Ska bli superkul! Jag var så nervös när jag skulle åka och hälsa på. Gissa hur glad jag blev när det kom en vänlig tjej med rosa tröja och en enorm hund som hette Bamse. Det här ska nog gå bra :)

Kika in Fräschts fina hemsida:
http://www.frascht.se/De har även en webbshop:
http://frascht.jetshop.se/
Till top